Mit smykke er blevet sort eller gult hvad gør jeg?

Det kan også være at dit smykke er blevet gulligt, men uanset om det er blevet den ene eller anden farve, så kan du være helt rolig. Det er ikke gået i stykker og der er råd for det!

MEN lad os først lige tale om hvorfor de egentlig kan skifte farve...

- Når et smykke skrifte farve er det fordi det oxyderer eller anløber. Sølv er en ædelmetal, og næsten alle Mille og Lykkes smykkerne indeholder sølv. Det er sølvets naturlige proces at anløbe og oxydere hvis det f.eks er i kontakt med ilt (ligger fremme uden æske), huden, cremer, parfumer, sved osv. 

Har dit sølv smykke skiftet farve er dette ikke en reklamation, men du kan i stedet rense det og det vil blive smukt igen (se nedenfor hvordan) :-)

Mange af disse ting kan vi jo faktisk ikke undgå at smykket kommer i kontakt med.. Hvad filan gør man så!? 

Hvis dit smykke er blevet gulligt er det anløbet, det er som regel fordi smykket af ligget i direkte sollys, hvis du har det til at ligge i en gennemsigtig beholde eller fit fremme i vindueskarmen i en smykkeskål.

Frit fremme i en smykkeskål er altid en dårlig ide, skåle bør kun være til snoller...

Men hvis det er blevet gult kan du heldigvis rense det, den guide kommer liiiidt længere nede. 

Hvis dit smykke er blevet mørkt/sort er det oxyderet. det kan være være for meget luft (igen frit fremme = dårlig idé), sved, cremer, parfume osv. Det er ikke reglen mere end undtagelsen, for du kan også være heldig at smykke ikke altid reagerer på det, og det har som sådan intet med kvaliteten af smykket at gøre. 

Læg ikke dine smykker i en stor bunke - For det første fordi din smykker fortjener bedre, og DU fortjener bedre. Du skal føle det er kronjuveler du har, de skal ligge smukt og godt til rette og er ikke en reklamation. 

Men for det andet så kan smykkerne smitte hinanden med en oxydering og en virus er jo aldrig særlig lækker. 

Vigtigst af alt er: DIT SMYKKE ER IKKE I STYKKER, og ikke en reklamation hvis det anløber eller oxyderer.

Sådan renser du dit sølv smykke: 

Flydende sølvrens: Hvis du bruge en flydende rens, fx købt hos en guldsmed, anbefaler vi at du overholde de sekunder som står på beholder, smykke max må ligge i væsken. Det er vigtigt smykket er i bevægelse nede i væsken, så du skal røre det rundt i mens. 

Rensecreme: Hvis du har et smykke med huller eller fordybninger i, vil det være bedre at bruge en rensecreme.

Ved hullerne/fordybninger bruger du en tandbørste til at skubbe farven af og på de blanke overflader kan du blot bruge en klud eller et viskestykke til at rense med. Det gode ved rensecremen er at den kan være særligt effektiv ved en oxydering som sølvrensen (den flydende) ikke kunne tage. 

Rensecreme og tandbørste kan du købe i de fleste supermarkeder.

Sådan renser du dit guldbelagte smykke:

Det er simpelt, du skal blot bruge:
- 1 tandbørste
- Neutral opvaskemiddel uden farve og UDEN parfume
- Lunkent vand
- Knofedt

Vi håber dine smykker længe leve må og du dine ønsker opfyldt få ;-) 

//Mille og Lykke